Kruidvat Pure & Nature Lipbalm | Budgetstijl

Een paar jaar geleden was ik groot fan van de dagcrème van de Pure & Nature-lijn van Kruidvat. Hij was lekker verzorgend, toch lekker licht, niet irriterend en zelfs een beetje matterend. Waar veel mensen over mee kunnen praten, is dat een favoriet product uit een assortiment verdwijnt. Dat was bij deze crème niet het geval, maar toen ik hem een keer opnieuw kocht breek de receptuur ‘verbeterd’. Het was helaas niet een verbetering voor mij. Hij was ineens een stuk vetter, de substantie was dikker en absoluut niet matterend meer. Wel ben ik blij dat Kruidvat de Pure & Nature-lijn de laatste tijd steeds met meer aan het uitbreiden is, waardoor er lekker veel te testen valt en er vast wel weer zo’n product tussen zit die mij goed zal bevallen.    

kruidvat_pure_nature_lipbalm01-7224320

  Na het gebruik van meerdere lippenbalsems op basis van verschillende vormen van vaseline, wilde ik wel eens de natuurlijke kant op. Voor mijn gevoel ben ik met het gebruik van lippenbalsems op basis van minerale olie de hele dag aan het smeren, terwijl er in werkelijkheid niets wordt gevoed. Tijd voor wat natuurlijke en vooral verzorgende oliën! Ik dacht dat ik richting De Tuinen moest voor een lippenbalsem van minstens 5,- euro, maar niets bleek minder waar toen ik in het Kruidvat deze 100% natuurlijke lippenbalsem tegenkwam voor niet meer dan €1,39!    

kruidvat_pure_nature_lipbalm02-1425372

  De lippenbalsem zelf zit in een simpele huls van mat plastic. Informatie en ingrediënten zijn te vinden op de kartonnen omverpakking. Ik vind het soms jammer dat voor ingrediënten per se bepaalde benamingen gebruikt moeten worden. Deze zijn vooral bij natuurlijk producten niet goed begrijpbaar voor de consument. Het is de bedoeling dat je weet wat er in een product zit, niet dat het alsnog een eng lijstje lijkt. Ik heb mijn best gedaan alle ingrediënten te achterhalen om een goed begrijpbaar lijstje samen te stellen. De samenstelling is in begrijpbaar Nederlands dan als volgt: Ricinusolie (zelfde als castorolie of wonderolie), kokosolie, bijenwas, jojoba-olie, candelillawas, stearinezuur (natuurlijk vetzuur), sheaboter, olijfolie, vitamine E, aroma, zonnebloemolie, kamillie-olie, wortelextract, pro-vitamine A, nog een vorm van vitamine E.   Zoals je ziet zitten er vrijwel alleen maar verzorgende en veilige ingrediënten in. Vandaar dat ‘ie ook zeer geschikt is voor de gevoelige huid. Ik vind het persoonlijk ook fijn dat er geen mint aan deze lippenbalsem is toegevoegd zoals ik de laatste tijd vaak zie bij veel lippenbalsems. Dat kan nogal eens minder zacht aanvoelen.   De balsem heeft een hele lichte geur. Het ruikt nog het meeste naar was, maar dit is absoluut niet vervelend. De stick is lichtgeel van kleur. Je ziet echt dat het geheel is opgebouwd uit natuurlijke oliën en wassen. Het aanbrengen gaat gemakkelijk. Hij geeft direct genoeg balsem af. Dit heb ik wel eens anders gezien. Ik heb balsems gehad waarbij er pas wat balsem van af kwam als ik meerdere keren over mijn lippen heen ging en ook nog eens veel druk uit moest oefenen. Ondanks dat deze balsem wel zacht aanbrengt, blijft de vorm van de stick prima behouden. Ik heb momenteel nog een andere stick in huis van Blistex die je met een beetje druk al helemaal in kan deuken, waardoor het al snel een smeerboel wordt.   Wat betreft verzorging doet deze lippenbalsem precies ‘ie moet doen: verzorgen en beschermen! Mijn lippen worden gevoed, zien er prima uit (geeft een subtiel glansje en er zijn geen velletjes of iets dergelijks zichtbaar), worden beschermd tegen kou en ik hoef deze balsem zeker minder vaak aan te brengen dan een reguliere variant.    

kruidvat_pure_nature_lipbalm03-9972348

 

Inmiddels heb ik deze balsem alweer zo’n vier keer overnieuw gekocht. Wat mij betreft is het zeker een blijvertje! Ik heb hem altijd mee in mijn tas en er ligt altijd wel een bij mijn werkplek en in mijn slaapkamer. Hoewel de prijs van €1,39 al zeer acceptabel is, heeft Kruidvat de lippenbalsems regelmatig in de aanbieding (bijvoorbeeld 2+1 of zelfs 1+1 gratis). Altijd in de gaten houden dus!

Meer lezen op Budgetstijl

Geen gerelateerde artikelen