DIY: Zomaar Een Gratis Vaasje | Budgetstijl

gratisvaas12-2656032

Waarom zou je een lege glazen fles altijd maar naar de glasbak moeten brengen? Recyclen is hartstikke goed, maar het kan ook op een veel leukere manier. Kijk eens rond in je keuken of in de supermarkt hoeveel producten in prachtige glazen flessen zitten. Denk het etiket en de inhoud maar eens weg en bedenk wat je er allemaal van zou kunnen maken en welke je met elkaar zou kunnen combineren. Naast ongekleurd glas vind je namelijk ook heel veel soorten groen en bruin die fantastisch bij elkaar kunnen staan. Nee, die mooie glazen flessen houden we nu lekker zelf!

Voor deze eenvoudige DIY heb ik drie lege olijfolieflessen gebruikt. Een grote en twee kleintjes. Ik vind de vorm van de flessen erg mooi en stijlvol. De flessenhals is rond en gaat dan langzaam over in een vierkante vorm. Deze zie ik zo in de V&D staan (zeker voor meer euro’s dan een fles olijfolie kost). Gebruik trouwens de flessen die je wilt. Dit is slechts een voorbeeld.    

gratisvaas01-5676497

  Om te beginnen, heb ik eerst de dop verwijderd en weggegooid. Die hebben we niet meer nodig. Daarna heb ik de fles goed omgespoeld en afgewassen. Omdat er olie in de fles gezeten heeft, duurt het wel wat langer voordat de fles van binnen helemaal is ontvet.    

gratisvaas02-2137065

  Hierna heb ik het doseerdopje uit de opening verwijderd. Deze kan er gewoon uitgetrokken worden. Om de hals zit een blikachtig omhulsel. Probeer een mesje tussen het omhulsen en het glas te krijgen en snij dan langzaam naar beneden. Pas op voor uitschieters. Als je het omhulseltje helemaal open hebt gesneden, kan je deze voorzichtig van de hals verwijderen. Kijk wel even uit voor de scherpe randjes.    

gratisvaas03-3859017

  Daarna heb ik de etiketten op de voor- en de achterkant voor zover dat mogelijk was, verwijderd.    

gratisvaas04-7127002

  Om de etiketten helemaal te verwijderen, heb je helemaal geen speciale stickerverwijderaar nodig. Wasbenzine werkt voor dit soort klussen perfect. Het is bijna overal te krijgen (vaak in supermarkten, bouwmarkten en drogisterijen) en kost rond de twee euro. Ik heb mijn fles al ongeveer twee jaar en er zit nog meer dan de helft in. Ik gebruik wasbenzine regelmatig voor dit soort klusjes, dus een fles gaat zeer lang mee. Gebruik in plaats van wasbenzine geen terpentine of nagellakremover om stickers te verwijderen. Deze werken vaak niet goed en kunnen bijten in de ondergrond, zodat deze beschadigt.    

gratisvaas05-4640142

 

gratisvaas06-1726332

  Dep een beetje wasbenzine op een stukje keukenpapier (net als hoe je nagellakremover op een watje doet) en wrijf over de resten van de sticker. Deze moeten nu makkelijk loslaten. De houdbaarheidsdatum die op de olijfoliefles gedrukt staat, kun je ook goed verwijderen met een beetje wasbenzine. Even er overheen wrijven en het is weg.    

gratisvaas11-5183480

  Spoel de olijfoliefles goed na en was je handen. Zorg er ook voor dat je je aanrecht of tafel even napoetst om resten van de wasbenzine te verwijderen. Sluit na gebruik de fles met wasbenzine goed af en ruim hem veilig op. Wasbenzine is namelijk giftig en zeer licht ontvlambaar.    

gratisvaas08-3584955

  Herhaal deze stappen voor alle flessen die je hiervoor wilt gebruiken.   Klaar? Je kunt er natuurlijk snijbloemen in zetten, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wissel ook eens af als je ze graag in je huis hebt staan. Denk eens aan kunstbloemen, mooie takken, gekleurd zand, verschillende kleuren gekleurd water, glazen knikkers, steentjes of kraaltjes.    

gratisvaas09-4529605

Meer lezen op Budgetstijl

Geen gerelateerde artikelen