Nieuw In Nederland: Sostrene Grene | Budgetstijl

Sinds iets meer dan een week worden de Drie Gezusters aan de Grote Markt in Groningen vergezeld door twee heel andere zusjes: Søstrene Grene (de Gezusters Grene) hebben er namelijk hun eerste winkel in Nederland gevestigd.

Søstrene Grene is een Scandinavische winkelketen, opgericht door Anna en Clara Grene in 1973 in Denemarken. Inmiddels zijn er meer dan 45 winkels die te vinden zijn in Denemarken, IJsland, Noorwegen, Zweden en nu dus ook in Nederland. Het assortiment omvat voornamelijk woondecoratie, cadeau-artikelen, keukenspullen, hobbyartikelen, speelgoed en huishoudelijke artikelen. De winkel is voor het grootste gedeelte non-food, maar voor een deel zijn er ook vele soorten thee, kruiden, snoep, koek en ontbijtgranen verkocht. Soms komt er eens een bekend merk voorbij, maar het grootste deel van het assortiment is ontworpen in eigen huis en daarom exclusief verkrijgbaar bij Søstrene Grene. Daarbij is het ook nog eens de moeite waard om de winkel regelmatig te bezoeken: naast het vaste assortiment zijn er artikelen die wekelijks wisselen. En waarom zou dit artikel op Budgetstijl.nl staan? Juist! Het is er lekker goedkoop!    

sostrenegrene02-9748348

  Laat ik nou eens mazzel hebben en in Groningen wonen. Vandaag nam ik er daarom snel een bezoekje. De entree is al zeer uitnodigend en de etalages zien er al interessant uit! Bij binnenkomst kan je direct een mandje pakken en de vaste winkelroute volgen. Je kunt niet snel even ergens tussendoor. Als je naar de kassa wilt, zal je eerst de hele winkel door moeten lopen. Als je haast hebt en even snel iets moet halen, is dit misschien lastig, maar het is aan de andere kant een echte sneupwinkel, waar je bij elk bezoek waarschijnlijk toch wel weer even overal rond wilt neuzen.    

sostrenegrene03-2899027

  Het pand is groot: zo’n 450 vierkante meter. Twee winkelpanden (waar voorheen Pand 43 en Jansen & Jansen in gevestigd waren) zijn samengetrokken voor deze onderneming.    

sostrenegrene04-7596397

  Het assortiment is onderverdeeld in allemaal interessante hoekjes, waar de producten voornamelijk in houten bakjes worden gepresenteerd, samen met leuke echte eigen gemaakte prijskaarten. Het geheel is ontzettend sfeervol. Het pand heeft donkere muren en plafonds gekregen, waardoor de verlichting een fijne ambience neer kan zetten. Ook over de muziek is nagedacht. Lounge-achtige nummers worden afgewisseld met klassieke muziek. Of je nou van klassiek houdt of niet: hier past het gewoon helemaal in het plaatje.    

sostrenegrene05-4857891

 

sostrene06-8176821

  De route begint met veel verschillende praktische dingetjes zoals zeep, pleisters, spelden en meetlinten. Allemaal gegoten in een aantrekkelijke Grene-stijl, waardoor je die dingen die anders misschien saai vindt om te kopen, ineens toch wel heel leuk gaat vinden. Vervolgens komt er een mix van leuke kleine speelgoeddingetjes, hobbyspulletjes, opberg- en cadeaudozen en diverse woondecoratie, verder zijn kaarsen en servetten in vele maten, kleuren en prints en schilderbenodigdheden met bijvoorbeeld canvasdoeken in heel veel verschillende maten. Hierna volgen er veel leuke huishoudartikelen, keukenspullen en speciale Søstrene Grene-tassen in veel verschillende kleuren. Net voor de kassa is er de voedselafdeling waarvan een groot deel van het etenswaar ook nog eens biologisch is. De Scandinavische koekjes zien er in ieder geval interessant en vooral smakelijk uit! Na al dit lekkers kan je je spullen gaan afrekenen. De caissières kunnen de producten niet afscannen en moeten daarom alles handmatig afrekenen en zelf de prijzen invoeren. Dit vormt voor de klanten echter geen probleem. Het afrekenen gaat ongeveer even snel als bij iedere andere winkel. Voor je de winkel verlaat, kan je je breekbare spullen nog zelf inpakken met papier. Bij deze inpaktafel kan je ook gebruik maken van de leuke papieren zakjes. Deze zakjes op zich zijn al leuk genoeg om een cadeautje in te geven!    

sostrenegrene07-6794642

 

sostrenegrene08-8122480

  Ja hoor, die Scandinaviërs flikken het weer: Na H&M en Ikea is dit weer een heel fijn concept met goede ontwerpen voor lage prijzen! De winkel heeft een goede mix tussen praktische spullen en hebbedingetjes, afgewisseld in een authentieke of hedendaagse stijl. De spullen zien er kwalitatief gewoon goed uit en zijn toch goedkoper dan iets vergelijkbaars van de Xenos. Erg fijn! Ik vind deze winkel vooral erg geschikt voor cadeautjes. Niet alleen omdat de spullen zo leuk zijn, maar ook omdat ze veel leuke cadeauverpakkingen en inpakpapier verkopen.    

sostrenegrene09-5241928

 

sostrenegrene10-9130913

 

Voor het overgrote deel van Nederland zal Groningen best ver weg zijn, maar de winkelketen heeft plannen om zo rond de 25 winkels in Nederland te vestigen! Het zal waarschijnlijk nog even wachten zijn, maar gezien het op een vroege zaterdagochtend al vrij druk in de winkel was, denk ik dat er zeker veel succes in ons landje te behalen valt.

Uiteraard kon ik vandaag niet met lege handen naar huis gaan. Binnenkort een shoplog dus!

Meer lezen op Budgetstijl

Geen gerelateerde artikelen