Al een hele tijd wilde ik graag eens een gel eyeliner proberen. Vaak heb ik ermee in mijn handen gestaan in de winkel, maar nooit nam ik een potje mee naar huis. Normaal gebruik ik een eyeliner pen van Essence. Deze geeft altijd een smudgy look, die ik vaak wel mooi vind. Toch leek me zo’n strakke gitzwarte lijn op mijn ogen mij ook wel wat. Vorige week pakte ik dan toch maar eens een potje mee. Ik ging voor de zwarte kleur genaamd Black Jack with Jack Black. De meeste reviewers waren over de eyeliner van Catrice namelijk erg te spreken. Essence verkoopt er ook een voor een euro minder, maar daar heb ik minder positiever recensies over gelezen. Wel heb ik het kwastje voor de gel eyeliner van Essence meegenomen. Deze was namelijk ook een beetje voordeliger dan de variant van Catrice.    

catriceyeliner05-3872153

 

De verpakking vind ik erg mooi. Simpel en chique. Het glas is vrij dik, waardoor het lijkt of er meer product inzit. Helaas, dat is dus niet zo. Dit zegt natuurlijk nog niks, want ik weet nog niet hoe lang je met zo’n potje kan. Ik vraag me ook af of ik het hele potje op kan maken, of dat ik het voortijdig weg zou moeten gooien omdat het niet meer goed is of het is opgedroogd. Gel eyeliners zijn namelijk wel geneigd snel op te drogen in de verpakking. We shall see!

   

catriceeyeliner03-5208421

  Bij het openen van het potje komt er een vrij matte substantie tevoorschijn. Juist, nu moet ik aan het werk. Ik had er bij de eerste keer geen vertrouwen in dat ik met een kwastje een strakke lijn zou kunnen maken. Ik had ook geen idee hoeveel eyeliner ik op mijn kwastje zou moeten doen, dus ik deed maar wat. Ik maakte eerst een paar lijnen op mijn hand. Dit zag er al veelbelovend uit. De lijnen werden vrij strak en vooral erg zwart. De substantie is ook romiger en vloeibaarder dan ik had gedacht. Voorzichtig probeerde ik wat op mijn ooglid aan te brengen. Iets te voorzichtig, want er mag best een redelijke hoeveelheid op je kwastje zitten voor een goed zwarte lijn. Het kostte wat tijd, maar uiteindelijk zaten er dan toch twee vrij strakke lijnen op mijn ogen, met een subtiele wing nog ook. Wat ik fijn vond, is dat ik niet persé in een keer een strakke lijn hoefde te tekenen om een mooi resultaat te bereiken. Ook in kleine delen waar je steeds een beetje bijtekent en wat aanpast, krijg je een lijn waar je tevreden mee kunt zijn. Het aanbrengen kost mij (nu nog in ieder geval) meer tijd dan de simpele eyeliner die ik normaal draag en ook meer tijd dan een vloeibare eyeliner. Naar mijn mening valt er met een gel eyeliner veel meer te variëren. Je hebt heel veel vrijheid doordat je tijdens het tekenen vele kanten op kunt. De zachte textuur zorgt ervoor dat je makkelijk met je kwastje over je oog heen glijdt.    

catriceeyeliner04-7375880

  De eyeliner droogt overigens vrij snel op. Bij het aanbrengen ziet het er nog nat uit, maar snel transformeert het in een matte en diepzwarte lijn. Het blijft de hele dag perfect zitten. Ik was wel bang dat de eyeliner moeilijk te verwijderen zou zijn aan het einde van de dag, maar gek genoeg had ik mijn ogen zo schoon. Als ik eens vloeibare eyeliner gebruik, ben ik veel langer aan het boenen. Ook moet ik dan meerdere watjes of doekjes gebruiken, omdat deze dan helemaal zwart worden van de make-upresten. Dat viel bij deze eyeliner ook reuze mee. Ik kon met een enkel reinigingsdoekje prima toe.    

catriceeyeliner01-1039265

 

Eindoordeel

Ik kan deze eyeliner zeker aanbevelen. Ook aan degenen die hier geen ervaring mee hebben (want dat had ik ook niet) Het aanbrengen ervan valt reuze mee en het resultaat is gewoon goed. De kwaliteit is daarbij uitstekend. Een dergelijke prestatie zou ik wel kunnen verwachten bij een duurder merk. Zelf gebruik ik deze eyeliner niet elke dag, want ik heb er wel wat meer tijd voor nodig dan normaal en het resultaat is wat meer opvallend dan bij een normaal oogpotlood.  

Gel Eyeliner van Catrice is te koop bij Kruidvat en sommige filialen van Trekpleister voor €3,99.

Meer lezen op Budgetstijl

Essence Make-upkwasten