Ze vallen zeker op in de schappen met die felle kleurtjes, maar wat mij vooral opviel aan deze make-upkwasten, zijn de zeer lage prijzen. Zou het kunnen? Voor zo weinig geld een paar goede kwasten in huis halen? Let’s find out!    

  Ik heb de volgende drie kwasten aangeschaft: Blush Brush (€2,79) Smokey Eyes Brush (€1,29) Gel Eyeliner Brush (€1,49) Allemaal verkrijgbaar bij Kruidvat en sommige filialen van Trekpleister.    

Op de verpakking staat niet of de kwasten zijn gemaakt van dierlijk of synthetisch haar. Zelf kon ik dat ook niet goed beoordelen door ernaar te kijken. Na een beetje research blijkt het bij alle kwasten om 100% kunsthaar te gaan. Persoonlijk vind ik het fijn dat hier geen diertjes voor gebruikt zijn. Bij elke kwast is een hersluitbaar hoesje meegeleverd.   Essence heeft nog twee andere kwasten in het assortiment, namelijk een Eyeshadow Brush en een Powder Brush. Een poederkwast gebruik ik eigenlijk nooit (ik gebruik daar liever een sponsje voor) en de haren van de de oogschaduwkwast vond ik wat te kort; daarom heb ik deze twee niet meegenomen.   De bijgeleverde etuitjes vind ik ontzettend handig! De make-up die ik dagelijks gebruik, bewaar ik namelijk altijd in een tasje. Ik vind het dan altijd onpraktisch dat ik mijn kwasten ergens anders moet opbergen, omdat de haren anders slordig worden en kapot gaan. Zo’n tasje is een perfecte uitkomst, ook als je je make-up eens mee moet nemen. Voor de beauty-addicts die hun make-up overal mee naar toe slepen is het ook ideaal. Toen ik de hoesjes voor het eerst openmaakte, ging dit wel wat stug. Het plastic van het flapje bleef een beetje plakken aan de verpakking, maar na een paar keer gebruiken wordt het plastic soepeler en krijg je het etuitje prima open.   Van de felle kleurtjes van de haren moet je houden. Je maakt mij blijer met een basic zwarte kwast. Dat vind ik persoonlijk chiquer. Maar goed, dat is meer een smaakdingetje. Voor de kwaliteit van de kwasten maakt dit natuurlijk niet uit. Maar, hoe zit het met de kwaliteit? Tijd om ze per stuk eens van dichtbij te bekijken.  

Blush Brush

Deze kwast is schuin afgesneden en heel erg zacht. De haren voelen prettig aan op mijn huid en geven geen jeukend of prikkelend gevoel (misschien klinkt dit raar, maar hier heb ik wel eens last van gehad bij andere kwasten). De vorm zorgt ervoor dat ik mijn blush precies kan aanbrengen. De kwast neemt niet echt veel poeder op, waardoor ik soms meer dan een keer de poeder aan moet brengen om tot de goede kleursterkte te komen. Ik vind dit echter niet echt een probleem, omdat ik mijn blush graag vrij subtiel houd en ik zo niet per ongeluk te veel aanbreng.    

 

Smokey Eyes Brush

Deze kwast gebruik ik altijd voor het aanbrengen van mijn oogschaduw (en deze is meestal wel smokey, ja). Hij is zacht en de haren bewegen goed mee. Ik gebruik hem voor alle gebieden rond mijn oog. Hij werkt prima in de arcadebogen en daarboven, op de oogleden en onder het oog. Ik heb niet het gevoel nog een andere kwast nodig te hebben. Veel meer kan ik het er niet over kwijt; het is gewoon een hele goeie kwast. New favorite!    

 

Gel Eyeliner Brush

In het aanbrengen van gel eyeliner ben ik nog niet zo bedreven. Ik heb er sinds kort een van Catrice (binnenkort een review!), dus had ik ook een kwastje nodig. Catrice verkoopt hier ook kwastjes voor, maar die van Essence is een euro goedkoper, dus nam ik die natuurlijk mee. Toen ik dit kwastje voor het eerst gebruikte, dacht ik dat het een grote mislukking zo worden, maar het viel reuze mee. Ik heb nog wat oefening nodig, maar met deze kwast lukt het, ook voor een beginneling als ik, prima. Je moet hem eigenlijk wel wassen na elk gebruik, anders koekt de eyeliner eraan vast, maar wat dat betreft valt het kwastje niets te verwijten. Al met al een goede kwast!    

 

Eindoordeel

Ik ben blij verrast door de kwaliteit van alle drie de kwasten! Sinds ik ze in gebruik heb genomen, heb ik geen andere kwast meer aangeraakt. Vooral de kwast voor smokey eyes is een aanwinst, omdat ik deze heel veelzijdig vind. Wat ik heel bijzonder vind, is dat ik sinds het gebruik van deze kwasten nog geen enkel haartje ben kwijtgeraakt. De kwasten laten zich overigens prima wassen met een beetje babyshampoo. Ik heb gelezen dat de felle kleuren bij nat gebruikt bij sommige mensen afgeven, maar hier heb ik bij het wassen niets van gemerkt.

Edit: Toen de Smokey Eyes Brush na het wassen droog was, merkte ik dat de kleur iets was vervaagd. De kwasten kunnen dus wel afgeven, daarom voordat je ze nat gebruikt, toch eerst even wassen! icon_smile-4035729

Meer lezen op Budgetstijl

Getest: Essence Make-up Base