Vakantietip: Reisföhn Van De Action | Budgetstijl

Ja, ik kom nog eens aanzetten met een fantastische vakantietip als de bladeren al bijna weer van de bomen vallen, maar dit kon ik jullie simpelweg niet onthouden. Bovendien is deze tip ook zeer handig voor toekomstige tripjes, logeerpartijen of meerdaagse festivals. Dus!   Voor ik een aantal dagen op vakantie zou gaan, kocht ik bij de Action namelijk op de gok een zeer goedkope reisföhn. Ik wist niet zeker of er een haardroger in het hotel waar we zouden verblijven, een haardroger aanwezig zou zijn. En als er wel een haardroger is (je weet wel, zo’n ding die vastzit aan een muur met een koord en niks lijkt op een föhn), is het maar de vraag of je haar daarmee droog, laat staan redelijk in model krijgt. I know, first world problems, maar ik gebruik in de ochtend na het haar wassen graag samen met een ronde borstel een föhn om de boel in iets toonbaars om te toveren (ponydraagsters zullen weten wat ik bedoel). Ik nam daarom wel eens mijn normale enorme föhn mee op vakantie, die natuurlijk onwijs veel ruimte inneemt en ook best wel wat weegt. Natuurlijk kwam ik wel eens reisföhns in winkels tegen, maar ik had er niet zoveel zin in daar zo’n twintig euro voor neer te tellen.    

fohn01-9136526

  Bij de Action had ik wel eens een ministijltang gezien, maar geen haardroger. Tot nu dus! Waarschijnlijk wordt deze al een tijdje verkocht, maar was ie in mijn filiaal zo nu en dan even uitverkocht, waardoor ik hem nooit eerder tegen was gekomen.    

fohn02-9073942

  Het apparaat zit in een doos met een beknopte handleiding. Aan het boekje heb je waarschijnlijk niet veel; er staan vrijwel alleen hele logische veiligheidswaarschuwingen in. Twee opzetstukken zijn meegeleverd: een normale blaasmond en een diffuser. De föhn is grotendeels vervaardigd van plastic en is op het handvat en een deel van de achterkant bekleed met een dun laagje mat rubber. Zo kan je hem prima vasthouden en glijdt hij niet zomaar uit je handen. Op het handvat zit een schuifknop die je kan gebruiken om het apparaat aan te zetten en hem op de eerste of tweede stand te zetten.    

fohn03-7953076

  Dit kleine apparaatje heeft maar liefst 1200 watt in huis. Ik weet het: er zijn dure föhns die daar makkelijk nog eens 1000 watt bovenop doen, maar het schijnt je haar niet veel sneller te drogen. Of dat zo is, zal bij het gebruik moeten blijken, maar voor op vakantie lijkt 1200 watt al meer dan voldoende. De maat van deze föhn is al van zo’n formaat dat je hem makkelijk in je koffer of reistas stopt, maar doordat ‘ie ook nog inklapbaar is, neemt ‘ie nauwelijks nog ruimte in. Er zit nog een klein ophangoogje aan het snoer vast, maar ik denk dat dit ding meer geschikt is om er ergens in een la op te bergen. Hij past immers vrijwel overal tussen.    

fohn04-1943447

  Eerlijk gezegd verwachte ik van tevoren erg weinig van dit ding, maar wat een krachtig apparaat! Mijn haar wordt niet alleen snel droog, ook krijg ik met geen andere föhn zo’n glanzende pony als ik deze in model breng met een volumeborstel. Ik gebruik alleen de opzetbare blaasmond en kan mijn haar erg precies in model brengen. Ik heb geen idee wat het is dat mijn haar meer glanst bij het gebruik van dit apparaat, maar ik ben er in ieder geval erg blij mee! De föhn ligt verder heel prettig in de hand en is lekker licht waardoor je je haar moeiteloos in model kunt brengen, ook als je gebruik maakt van extra styling tools en dus veel met beide handen werkt. Bij zwaardere föhns kunnen je armen sneller vermoeid raken doordat je er veel mee in de hoogte werkt.    

fohn05-7081441

  Deze föhn werkt zo fijn en snel dat ik hem de laatste paar keren al gepakt heb in plaats van mijn grote apparaat van Philips (die een aanzienlijk groter vermogen heeft). Tot slot is er is een minpuntje aan deze reisföhn: hij maakt nogal veel herrie. Als het moet kan je hem in de eerste stand zetten, dat scheelt al aanzienlijk in het geluid.   Oh ja, de prijs: €3,99.

Gewoon halen dus. Nu.

Meer lezen op Budgetstijl

Handig! Magiclips van de Action