Yves Rocher EDT’s: Un Matin Au Jardin | Budgetstijl

Al sinds ik mij kan herinneren bestelt mijn moeder regelmatig iets bij Yves Rocher. Het bedrijf dat in 1956 door meneer Yves Rocher in het Franse La Gacilly werd opgericht, is begonnen door postorderverkoop van verschillende verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten. Inmiddels is er in de meeste grote steden een winkel te vinden en is er een zeer gebruiksvriendelijke en mooie webshop. Vroeger associeerde ik het bedrijf vooral met de gratis prularia die mijn moeder bij haar bestelling kreeg (zoals random sieraden, sporttassen of shawls). Nu ik er zelf wel eens wat bestel of in de winkel koop denk ik het meeste aan kwalitatieve en mooie producten.   Yves Rocher is dierproefvrij en maakt geen gebruik van dierlijke ingrediënten. Dit maakt de producten geschikt voor veganisten en andere dierenliefhebbers. Hoewel Yves Rocher plantaardige cosmetica als uitgangspunt gebruikt, wordt er deels ook gebruik gemaakt van synthetische ingrediënten. Volledig natuurlijk kunnen de meeste producten dus niet genoemd worden, maar het komt in de buurt.   Hoewel ik Yves Rocher niet direct een budgetmerk zou noemen, is er zeker een aantal producten dat een verrassende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Dit is naar mijn mening het meeste het geval bij de geuren. Ik bezit niet schrikbarend veel parfums, maar ik kan wel zeggen dat ongeveer negentig procent afkomstig is van Yves Rocher. Waarom? Naar mijn mening is Yves Rocher een van de weinige bedrijven dat kwaliteitsgeuren uitbrengt voor een betaalbare prijs. Er zijn ontzettend veel budgetparfums op de markt, maar de lage prijs is er helaas ook vaak aan te ruiken. Yves Rocher maakt geuren die meer luxe uitstralen, vaak uit meerdere lagen bestaan en er ook nog eens mooi uitzien.    

unmatinaujardin01-4606910

  Daarbij zijn er regelmatig acties in de winkels, in de webshop of via de post, zodat je voor een geur die normaal 30,- euro kost maar 15,- euro hoeft neer te leggen. De prijzen in de winkels kunnen afwijken van de internet- en postprijzen, dus voor je een aankoop doet, kun je het beste even kijken via welke weg je het goedkoopste uit bent. Je betaalt bijna nooit de volle prijs.    

unmatinaujardin02-2063446

  Onlangs bestelde ik twee geuren uit de lijn genaamd ‘Un Matin Au Jardin’. Het zijn Eau de Toilettes met een inhoud van 20 ml. Deze kleine schattige flesjes zijn de mini-uitvoering van de grote flacons van 100 ml. De basisprijs van de kleine flesjes is 5,- euro, maar op de webshop was er 40% korting waardoor ze nog maar 3,- euro kostten. Goedkoper kan het bijna niet! De meeste geuren uit de parfumerie beginnen bijna altijd bij 30 ml. In deze flesjes zit dus ietsje minder, wat het wel een handig meeneemformaat maakt. De grote flessen kosten normaal 25,- euro, maar met de korting kostten deze nu €13,90. De korting geldt nu nog steeds, maar ik weet niet hoe lang dat nog aan zal houden. In de winkel is er momenteel op bijna alles maar liefst 50% korting, waardoor je nog goedkoper uit bent. In de winkel kon ik echter alleen de grote versies van de geuren vinden. Ik weet niet of dit in alle filialen het geval is.   De geuren zitten in een net doosje. De spuitflacons zijn van robuust glas en hebben een zilverkleurige dop. Een leuk detail van Yves Rocher-producten vind ik altijd het logo op de bovenkant van de doppen. Al met al zien de geuren er prima uit als cadeau en de flessen zien er zeker leuk uit in je badkamer.    

unmatinaujardin03-3694659

 

Lilas Mauve (Purple Lilac)

Deze bloemige en poederige geur ruikt voornamelijk naar seringen. Als je eenmaal de geur van seringen kent, zul je deze altijd herkennen. Het is een vrouwelijke, frisse, zachte maar ook een onderscheidende geur. Het parfum ruikt puur en niet chemisch. Dit gegeven is wel een algemeen kenmerk van de geuren van Yves Rocher: echt en zuiver.   Geur is hoofdzakelijk een kwestie van smaak, maar ook van persoonlijke herinneringen en gevoel. Deze geur doet me zoveel denken aan mijn moeder. Ze heeft waarschijnlijk ooit eens iets soortgelijks gehad, maar het is sowieso iets dat ze graag zou dragen. Hoewel ik hem zelf ook prima te pruimen vindt, blijft die gedachte de hele tijd terugkomen als ik deze geur ruik. Daarom geef ik dit flesje maar aan haar. De geur zal toch net iets beter bij haar passen dan bij mij. Dat betekent trouwens niet dat deze geur bij een bepaalde leeftijd hoort. Door het frisse, maar delicate karakter is dit parfum geschikt voor vrijwel alle leeftijden.   Naast seringen is er gebruik gemaakt van maar enkele andere noten. Mijn neus is niet zo goed ontwikkeld dat ik alle noten van een geur kan onderscheiden, maar volgens fragrantica.nl zitten er groene noten in de topnoot, wordt de hartnoot uiteraard gevormd door seringen en is er in de basisnoot gebruik gemaakt van harsen.    

unmatinaujardin04-5734836

 

Rose Fraiche (Fresh Rose)

De topnoten van deze geur worden gevormd door bergamot, grapefruit en mandarijn; het hart bestaat uit roos en fruitige noten en de basis is hout- en muskusachtig.   Deze is echt mijn favoriet! Bij rozengeuren denk ik over het algemeen aan vrij suffe, standaard geuren. Deze geur is een al al frisheid. Dit parfum sprankelt naar mijn mening iets meer dan de vorige. Deze geur is heerlijk in de ochtend als je uit de douche komt. Het parfum heeft een enthousiast karakter, maar schreeuwt het ook weer niet van de daken: een perfecte voorjaarsgeur voor elke gelegenheid.    

unmatinaujardin05-3735646

  Naast de geuren die ik heb besteld, is er onlangs nog een derde variant bijgekomen (die was er nog niet toen ik deze bestelling deed). Ik was hier erg benieuwd naar, dus ben ik nog even naar de winkel gegaan om aan deze geur te ruiken. De geur heet Agrumes en Fleurs (Citrus Flower).    

unmatinaujardin06-7592816


Deze afbeelding is afkomstig van de Nederlandse Website van Yves Rocher   Hoewel Yves Rocher het vooral heeft over bloemige geurnoten, kan het niet anders dat deze geur een fruitig karakter krijgt door de citrus die duidelijk naar voren komt. De topnoten worden gevormd door sinaasappel en mandarijn, in het hart is de citroenbloesem te ruiken en de basis ruikt snoeperig. In de winkel was er op dat moment alleen een grote flacon te vinden. Als de kleine versie aanwezig was, had ik die misschien nog meegenomen. De geur valt echter net te veel buiten mijn smaakgebied om die grote fles aan te schaffen. Hoewel de geur op zich prima is te doen (als je van citrus houdt, is dit denk ik wel een hele lekkere optie), hou ikzelf toch meer van bloemige, romige geuren. Ik heb vrijwel geen fruitige geuren in mijn bezit.   Alle geuren uit deze lijn verschillen goed van elkaar. Wel zijn ze allemaal duidelijk geschikt voor het lente- en zomerseizoen door hun frisse en luchtige karakter. Eau de Toilettes blijven doorgaans ongeveer zes uur hangen. Dat is bij deze geuren ook het geval. Meestal gebruik ik ze op een dag dan ook twee keer. Van alledrie de geuren is er een douchegel en bodylotion verkrijgbaar, die momenteel ook met verschillende kortingen worden verkocht.

Edit: Zoals ook al in de reacties gezegd wordt in het artikel over proefdiervrije budgetcosmetica, kan Yves Rocher niet (meer) helemaal gezien worden als een dierproefvrij bedrijf. Omdat ze inmiddels hun producten ook verkopen op de Chinese markt, zijn ze door de regering verplicht geld te betalen om hun producten te laten testen op dieren, voordat het daadwerkelijk verkocht mag worden. Yves Rocher test dus zelf niet op dieren, maar laat dat in China wel door de Chinese autoriteiten doen. Ik vind het jammer dat een bedrijf ervoor kiest de Chinese markt op te gaan, terwijl deze diervriendelijkheid altijd hoog in het vaandel had/heeft staan.

Meer lezen op Budgetstijl

Geen gerelateerde artikelen