Mijn Favoriet: ProSet Hairsprays | Budgetstijl

Meestal ben ik niet heel merkvast als het om beautyproducten gaat. Ik hou ervan om telkens nieuwe dingen te proberen en fijne producten te ontdekken (al gebeurt het tegendeel ook regelmatig). Enkele producten vind ik echter zo goed dat ik ze vast gebruik en niet snel meer zal inwisselen voor een ander merk. Extra leuk is het natuurlijk als zo’n goed product ook nog eens goed te betalen is. De Haarsprays van ProSet horen in wat mij betreft helemaal in dit plaatje.    

prosethoofd-9348655

  De haarsprays zijn te koop voor een bedrag tussen de €2,50 en €2,80, afhankelijk van de variant en de winkel. Ik kom ze verder overal tegen. Ik heb ze bij elke bekende drogisterij wel zien staan en ook bij de meeste supermarkten zijn ze verkrijgbaar.    

prosetclassic-3631994

  Momenteel heeft ProSet zeven varianten in haar assortiment. Deze zijn onderverdeeld in twee productlijnen: de Classic Range en de Specialty Range. De Classic Range bestaat uit vier haarsprays in verschillende sterktes, geschikt voor verschillende kapsels. Zo is de zachtste variant ‘Strong’ gemaakt voor de meer natuurlijke kapsels die een lichte fixatie nodig hebben. Ook zorgt deze spray voor meer volume. Het volgende product in de rij ‘Extra Strong’ geeft hier nog wat extra fixatie bovenop. De variant ‘Ultra Strong’ is voor kapsels die nog wat meer ondersteuning nodig hebben en voor de meest extreme kapsels pak je uiteraard de ‘Mega Strong’.    

prosetspecialty-5066501

  Allemaal zorgen ze voor extra glans en voor de verzorging is er vitamine B5 toegevoegd. Bij de Specialty Range is dit ook het geval. Deze lijn omvat drie verschillende soorten haarsprays genaamd ‘Volume Lift’, ‘Crystal Shine’ en ‘Stormy Weather’. ‘Volume Lift’ is naast het fixeren van je kapsel ook goed te gebruiken om volume te creëren bij de haaraanzet. ‘Crystal Shine’ zorgt voor een extra glans over het haar en ‘Stormy Weather’ laat onder elke weersomstandigheid je haar in model zitten.   Ik heb van bijna alle varianten wel eens een bus geprobeerd; van de Classic Range alleen niet de twee zachtste varianten. Ik moet zeggen dat ik tussen de verschillende varianten niet veel verschil kan merken. Dit geeft wat mij betreft niets, want allemaal zorgen ze bij mij voor een sterke fixatie die nauwelijks zichtbaar is in het haar. Bovendien ruiken ze erg lekker: zoet en zacht. Het is niet een overheersende geur of een geur waar je snel zat van wordt. Precies goed dus. Je haarspray hoef namelijk niet als je parfum te dienen. Verder laten de sprays geen nare resten in het haar achter. Ik voel daarbij helemaal geen plakkerigheid. Daarnaast borstel je de haarspray zo uit je haar. Het klinkt misschien wat saai, maar voor mij scoort ProSet op alle punten gewoon goed!   Een hele tijd heb ik de algemene favoriet Elnett van L’Oreal gebruikt. Vele haarstylisten en bloggers zijn dit product voor altijd trouw en dat snap ik heel goed. Elnett heeft een heerlijke geur, de spray wordt dankzij de microverstuiver perfect verdeeld en je ziet het bijna niet zitten. Je merkt bijna niet dat je het in je haar draagt. Voor mij was dat naast een voordeel ook direct het nadeel. Welke sterkte ik ook gebruikte, nooit bleef mijn haar goed in model. Dit resulteerde erin dat ik altijd extra veel product moest gebruiken om mijn kapsel goed te fixeren. Door veel te gebruiken, zag je de spray wel duidelijk zitten in het haar en dan zag het er helaas niet meer zo goed uit. Daarbij was mijn bus doordat ik wat meer nodig had, zo op. Nog een nadeel aan deze sprays was, dat het gaatje van de microverstuiver snel verstopt raakte. Deze moest je dan weer doorprikken met een naald, maar vaak had dit bij mij ook geen effect. Ik heb helaas meerdere bussen voortijdig weg moeten doen omdat de lak langs de bus eruit liep bij het drukken van de knop. En ja, de prijs vind ik ook best hoog. Het verschilt erg per winkel, maar ik heb regelmatig acht euro neergeteld voor een grote bus van 400 ml.   Verder heb ik nog vele andere merken gebruikt in mijn leven. Van A-merk tot budgetmerk: vaak waren ze of te zacht en hielden mijn haar niet in model of ze waren te sterk zodat er een hele lijmlaag in mijn haar hing. Bij de sprays van ProSet heb ik daarentegen de perfecte verhouding gevonden tussen sterke fixatie en zachtheid! De verpakking van de Classic Range vind ik wel een beetje ouderwets. De Specialty Range ziet er al een stuk aangenamer uit. De verstuiver van alle bussen werkt verder wel prima en is bij mij nog nooit verstopt geraakt. De bussen hebben allemaal een inhoud van 300 ml. Daar kan ik meestal wel enkele maanden mee toe. Bij sommige drogisterijen (onder andere bij Etos en Kruidvat) worden sommige varianten ook in een miniverpakking van 50 ml. Handig voor op vakantie of in je tas!    

prosetmini-3031669

  Ook leuk: De haarsprays van ProSet zijn regelmatig in de aanbieding bij Kruidvat en Trekpleister. Zo kan je vaak (meestal met een kortingsbon uit de folder) twee bussen meenemen voor drie euro.    

Al het beeldmateriaal, behalve de eerste foto, is eigendom van ProSet

Meer lezen op Budgetstijl

Geen gerelateerde artikelen