Shampoo & Conditioner Van Lidl | Budgetstijl

Zo nu en dan neem ik eens een verzorgingsproduct mee van Lidl. Ze hebben een redelijk groot assortiment met een aantal eigen merken, waaronder Cien. De producten van Cien vind ik er altijd simpel, maar betrouwbaar uitzien. Ook de prijzen zijn prima te doen. Laatst waagde ik het erop en schafte een selectie van haarverzorgingsproducten aan. Ik wilde een zo goed mogelijke mening kunnen vormen en heb daarom van alles wat meegenomen. Ik heb een shampoo voor fijn haar, een 2 in 1-shampoo voor droog en beschadigd haar en een conditioner voor gekleurd en beschadigd haar getest. Allen komen uit de PROVITAMIN-lijn. Naast deze lijn zijn er nog andere soorten shampoo in grotere flessen die meer afgestemd zijn op familiegebruik.   Alle producten zouden wel bij mijn haar kunnen passen. Ik heb zowel behoeft aan volume als aan verzorging, maar een beetje glans of een mooie kleur is ook niet weg. Mijn haar is trouwens redelijk lang, erg stijl, droog bij de punten en wordt snel vet bij de haaraanzet. Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik mijn haar voor het laatst gekleurd. Ik heb het een hele tijd heel lichtblond gehad, heb het toen ietsje donkerder gehad. Van mezelf heb ik een middenblonde kleur. Momenteel is de onderste helft van mijn haar nog wat lichter dan de bovenste. Dit verklaart ook wel de droogte in de punten.    

PROVITAMIN SHAMPOO – VOLUME & STYLE (€1,49)

Volgens Cien is deze shampoo geschikt voor haar dat volume nodig heeft. Het haar moet er meer volume, vitaliteit en veerkracht van krijgen en sterker aanvoelen. In een fles zit 300 ml. Dat is iets meer dan de inhoud van een gemiddelde shampoofles. Die zit namelijk vaker tussen de 200 en 250 ml. Het uiterlijk van de fles is duidelijk en clean. De tekst op de achterkant is prima leesbaar. Bovendien is de vorm van de fles ook prima te hanteren. De platte dop bovenop is handig voor als de shampoo bij op is. Je kunt hem dan makkelijk op de kop zetten. De dop sluit en opent prima en doet vrij stevig aan.   De shampoo is wit van kleur en heeft een niet dikke, gelachtige structuur. De geur is trouwens fantastisch! Deze is lekker zoet en fruitig en doet niet goedkoop aan. Ik zou deze geur ook goed vinden passen bij een professionele shampoo. De shampoo schuimt best veel. Je hebt niet veel van het product nodig om je hele haar te kunnen reinigen. Het haar is snel schoon, misschien zelfs iets té schoon. De shampoo bevat geen siliconen, zodat het haar minimaal wordt verzwaard. Het voelt alsof er verder ook weinig verzorgende bestanddelen zijn toegevoegd. Hierdoor voelt mijn haar na het wassen een beetje gestript. Het schone gevoel is aan de ene kant prettig, maar aan de andere kant schreeuwt mijn haar om een beetje verzorging. De shampoo zorgt hierdoor wel een klein beetje voor volume.    

 

PROVITAMIN SHAMPOO & CONDITIONER – REPAIR & CARE (€1,49)

Deze shampoo/conditioner zou het haar moeten verzorgen en gestresst, droog en beschadigd haar weer glad maken. Ik heb al een hele tijd geen combinatieshampoo meer gebruikt, maar omdat ik mijn haar toch best droog vind, wilde ik dit ook weer eens proberen. Ik was wel bang dat het mijn haar vet zou maken. Normaal breng ik mijn conditioner namelijk alleen op de onderste helft van mijn haar aan.  

Deze shampoo heeft dezelfde handige fles en dezelfde lekkere geur als de voorgaande variant. Gek genoeg merkte ik qua werking van het product ook niet veel verschil met de volumeshampoo. De structuur is een klein beetje dikker en het haar voelt net ietsje gladder bij het uitspoelen, maar als mijn haar eenmaal droog was, merkte ik nauwelijks verschil. Het is weer net zo squeaky clean. Ik had ook zeker nog een normale conditioner nodig voor de punten. Een conditioner laat ik normaal ook minstens een paar minuten inwerken. Bij een combinatieshampoo spoel je de conditioner er natuurlijk ook vrijwel direct weer uit en daarom heeft het denk ik ook niet veel effect gehad. Deze shampoo bevat wel siliconen (dimethiconol), maar ik heb hier geen extra verzwaring door gemerkt.

   

 

PROVITAMINE CONDITIONER – COLOR & SHINE (€1,69)

Volgens Cien verzorgt en beschermt deze conditioner geverfd, getint en beschadigd haar. De verpakking van deze conditioner is ongeveer de omgedraaide variant van de shampoofles. Zo valt altijd prima het verschil te zien tussen de shampoo en de conditioner. Omdat deze altijd op de dop staat, komt het spul er altijd makkelijk uit. De structuur van het goedje is vrij stevig en zit een beetje tussen een crème en een gelei in en heeft een witte kleur. Ook hier is de lekkere geur weer aanwezig.   Na het wassen met de voorgaande shampoos kon mijn haar wel wat verzorging gebruiken. Ik masseerde dus snel wat conditioner in mijn haarpunten en liet deze een paar minuten inwerken. Ik heb zelf niet hele goede ervaringen gehad met huismerkconditioners, dus ik had er van tevoren niet veel vertrouwen in. Dit vooroordeel zorgde voor een deste grotere verrassing. Het uitspoelen was werkelijk een feestje. Wat voelde mijn haar glad en zacht aan! Ik was helemaal verbaasd. Ook na een tijdje uitspoelen, bleef mijn haar glad aanvoelen. Toen mijn haar eenmaal droog was, was het zachter dan het in in tijden was geweest. Deze conditioner bevat wel een silicoon (wederom dimethiconol), maar ik heb hier niet echt ernstig verzwarende effecten van ondervonden. Ik heb zelf niet echt iets tegen het gebruik van siliconen in conditioners en blijf deze soort daarom gebruiken, maar ik weet dat veel mensen deze stof toch liever vermijden. In dat geval is dit fantastische product helaas niets voor jou.    

 

Het eindoordeel

De shampoos koop ik waarschijnlijk niet weer. Mijn haar heeft toch een mildere shampoo nodig. Mocht je erg last hebben van vet haar, dan reinigen deze shampoo’s uitstekend en zijn ze wel aan te raden. Het mag duidelijk zijn, ik ga zeker terug voor de conditioners. Ik vind ze zelfs beter dan de varianten die ik hiervoor van L’Oreal en Gliss Kur altijd gebruikte. Daar ben ik heel blij om, want voor een prijs van 1,69 scheelt dat zeker de helft!

Meer lezen op Budgetstijl

Geen gerelateerde artikelen