Handig! Magiclips van de Action | Budgetstijl

Mijn moeder kwam laatst dolenthousiast met deze dingen aanzetten. Ze was helemaal lyrisch over dit product en had daarom voor mij ook een pakje meegenomen. Wat het zijn? Zogenaamde Magiclips, te koop bij de Action voor het luttele bedrag van 79 cent. Je kan er kaarten, folders, brieven of andere papieren eenvoudig mee ophangen.    

magiclip01-1273814

  Ja, leuk mam, maar naar mijn idee had ik die dingen helemaal niet nodig. Ik woon namelijk in een wooncontainer voor studenten (als je niet met een dergelijke woning bekend bent; het is niet zo armoedig als het klinkt), dus zijn mijn muren onder de muurbedekking van metaal. Daar kan ik dus prima een magneet opplakken om zo eenvoudig papieren en dergelijke op te hangen. En wat kan er nou zo geweldig zijn aan een paar plastic ophanghulpjes?    

magiclip02-9495655

  Onlangs raakten mijn magneten op en besloot ik die gekke dingen toch maar eens op de muur te plakken. Ik scheurde het pakje open, verwijderde de beschermplaatjes en plakte de clips in een rijtje op de muur. Ik schoof er wat papieren in die ik wilde ophangen en klaar was ik. Dat zag er wel netter uit dan wanneer ik documenten met een magneet ophang. De papieren bleven bovendien goed in de clips hangen. Ik was benieuwd hoe lang de plakkracht het uit zou houden. De meeste dingen die ik hier op de muur plak, vallen er meestal binnen een paar weken wel weer af. Tot mijn verbazing blijven ze nu toch al een aantal maanden netjes op de muur zitten. Gek genoeg heb ik tussendoor ook wel eens een clipje verplaatst. Je hoeft de clip maar een kwartslag te draaien en hij laat makkelijk los. Daarna kan je hem op een andere plek net zo eenvoudig weer bevestigen en zit deze weer muurvast!    

magiclip06-4957234

 

magiclip03-2049425

  Ik ben de clips steeds meer gaan waarderen. Ik kan ze eenvoudig verplaatsen, ze blijven ontzettend goed hangen en ze zijn bijna overal op te plakken! Als ik tijdelijk ergens even iets moet ophangen, zijn ze heel praktisch. Je kunt ze bevestigen op hout, ramen, deuren, steen en nog veel meer andere ondergronden. Als het oppervlak voldoende vlak en niet poreus is, is het waarschijnlijk wel geschikt. Bij het verwijderen van de clip blijft de ondergrond volledig ongeschonden. Ideaal! Je kan ze dus ook prima gebruiken op je (keuken)kastjes of je koelkast. Zelfs als de kleefkracht vermindert, kan je de plakstrip met een paar druppels water afspoelen en hij plakt weer perfect!    

magiclip04-2213533

  Ook houdt de clip makkelijk een enkel dun papiertje vast, maar ook gerust een reclamefolder van 20 bladzijden. Papier is eveneens makkelijk uit de clip weg te halen. Je hoeft het er alleen maar uit te trekken. Ik vind dit vooral handig als ik achter mijn bureau zit en even snel een papier nodig hebt dat aan de muur hangt. Bij een magneet kan je niet met een hand het onderliggende document pakken zonder dat de magneet meegaat.    

magiclip05-6437809

 

De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Gebruik ze om tijdelijk een recept op te hangen in de keuken of voor boodschappenlijstjes, kerstkaarten, todo-lijstjes, je weekplanning of leuke foto’s. Misschien zijn ze ook op je werk goed bruikbaar. Ik schaam me er bijna voor dat ik (ook) zo enthousiast ben over deze Magiclips, maar ze werken gewoon heel goed en daarom ben ik ook zo verbaasd over de prijs. Ik zeg het nog maar een keer: Ze kosten maar 79 cent bij de Action. Bedankt moeder!

Meer lezen op Budgetstijl

Geen gerelateerde artikelen