Getest: doekjes voor het gezicht | Budgetstijl

Het uitgebreid schoonmaken van mijn gezicht is niet helemaal mijn favoriete bezigheid. Eerst mijn make-up verwijderen met gezichtslotion op een wattenschijfje om vervolgens mijn gezicht te wassen en daarna ook nog eens na te behandelen met een tonic, zie je mij dan ook niet vaak doen. Daarom gebruik ik, lui als ik ben, bijna elke avond gezichtsreinigingsdoekjes. Ze zijn niet alleen effectief en snel, ze zijn ze ook nog eens erg handig om mee te nemen naar een modderig muziekfestival, voor op vakantie of gewoon om altijd mee te hebben in je tas.

Ik heb vier soorten gezichtsdoekjes kunnen vinden die zowel betaalbaar als goed verkrijgbaar zijn. Ik ben vooral op zoek geweest naar doekjes voor de gevoelige huid. Dergelijke producten kunnen bij mij namelijk snel een prikkend gevoel geven. Alle varianten heb ik uitgebreid getest en daarom tot het einde gebruikt. Zou er een favoriet tussen zitten?

De volgende producten hebben de test ondergaan:

BYPHASSE – Make-up Remover Wipes Sensitive Skin
Te koop bij Op=Op Voordeelshop voor 1,99 voor een verpakking met 40 stuks. Een doekje kost dan 5 cent. Je kunt ook drie pakken kopen voor €5,-. Dan betaal je zo’n 4 cent per doekje.

AM Facette – Sensitive, verzachtende reinigingsdoekjes
Te koop bij Action voor €0,75. In een verpakking zitten 25 stuks. Je betaalt ongeveer 3 cent per doekje.

Europrofit – face cleansing wipes
Te koop bij Kruidvat voor €1,79. Je krijgt 40 doekjes per verpakking, dat neerkomt op 4,5 cent per doekje.

ONYX – Oog & Make-up Reinigingsdoekjes
Te koop bij Action voor €0,59. Er zitten 25 doekjes stuks in elke verpakking, Dat betekent dat een doekje ongeveer 2,4 cent kost.

BYPHASSE De doekjes van BYPHASSE zitten in de grootste verpakking van de vier geteste producten. Geen probleem voor thuisgebruik, maar voor op vakantie is dit minder handig. Wat ik wel heel fijn vind, is het hersluitbare dekseltje van plastic. Meestal wordt er bij dergelijke producten gebruik gemaakt van een hersluitbaar plakkertje. Uit ervaring weet ik dat deze vaak na een paar keer gebruiken al niet meer plakt, doordat het steeds in aanraking komt met de vochtige doekjes. Op deze manier kan je de verpakking niet meer goed sluiten en zullen de doekjes langzaam opdrogen waardoor ze onbruikbaar worden. Goed, met de verpakking van BYPHASSE heb je dit probleem dus niet en kun je dit product gewoon gebruiken tot alle doekjes op zijn. BYPHASSE zegt over de doekjes dat ze speciaal gemaakt zijn voor de gevoelige huid en dat ze zorgen voor een snelle en effectieve reiniging in een handbeweging en makkelijk make-upresten verwijdert. De doekjes zijn verrijkt met amandelolie, die de huid moet beschermen en respecteren. De doekjes bevatten geen alcohol, maar wel een hele rits parabenen. De doekjes zijn, net als de verpakking, goed aan de maat. Dat is prettig, want als je eens heftige make-up moet verwijderen, heb je toch aan een enkel doekje genoeg. De geur van de doekjes is vrij zacht, maar wel fris. Het doet me een beetje denken aan een babygeurtje.

Bij elk merk dat ik heb gebruikt, ben ik toch wel even bezig geweest met wrijven voordat echt alle mascara weg is (en nee, deze is niet eens waterproof). Bij deze variant is alle vuiligheid uiteindelijk netjes van mijn gezicht verwijderd. De doekjes zijn lekker vochtig, waardoor het wegnemen van de make-up voldoende zacht aanvoelt. Ik heb geen last gehad van een irritatie of een prikkend of trekkerig gevoel. Na gebruik voelt mijn gezicht juist gehydrateerd aan. Score!

AM Facette De verpakking van AM Facette (aparte merknaam) heeft net zo’n handig dekseltje als die van BYPHASSE. Very nice! Deze heeft ook nog eens de maat mee en kan daarom makkelijker worden meegenomen. De doekjes zijn qua maat ook lekker royaal. De geur is duidelijk fris en vrij sterk. Er zit wel alcohol in. Na een tijdje wrijven kreeg ik ook met deze doekjes alle make-up eraf.  Het schrobben voelde echter niet prettig. De doekjes zijn vochtig genoeg, maar ze prikken helaas nogal, vooral bij de gevoelige huid onder mijn oog. Ik wilde eigenlijk al stoppen met het gebruik voor mijn make-up er allemaal af was. Mijn gezicht voelde na gebruik ook een beetje trekkerig. Erg jammer, want de prijs en de verpakking zijn echt ideaal!

Europrofit Dan zijn de doekjes van het budgetmerk van Kruidvat aan de beurt. Van alle producten die ik heb gehaald, dacht ik dat deze bij een van de slechtste zou horen. Er zitten namelijk wel 40 doekjes in, maar de verpakking is ongeveer even groot als de verpakking waar 25 doekjes inzitten. Ik verwachtte daarom kleine en dunne doekjes. Ook is hier helaas gebruik gemaakt van een plakkertje in plaats van een dekseltje als sluiting. Er is geen alcohol verwerkt in deze doekjes. De doekjes zijn inderdaad wat kleiner, maar dunner dan de vorige twee merken zijn ze niet. De geur viel me meteen op, deze was namelijk heel erg lekker! Deze deed me het meeste denken aan een puur en schoon parfum, zoiets als katoen. Het reinigen van mijn gezicht ging makkelijk en zacht. Ook deze doekjes zijn goed vochtig. Mijn gezicht voelt niet droog aan na gebruik. Ik heb altijd al mijn make-up eraf kunnen halen zonder meerdere doekjes te hoeven gebruiken. Ik heb dus geen last gehad van de kleinere maat. Helaas ging de sluiting na een paar keer gebruiken niet goed meer dicht. De laatste doekjes waren hierdoor gelukkig nog niet helemaal opgedroogd.

ONYX
Als laatste de goedkoopste van de vier. Voor de prijs kan ik natuurlijk geen mooi dekseltje verwachten; het plakkertje zit er weer op! De geur van de doekjes is wederom fris, maar weinig opvallend en ook niet sterk. Okay, no problem. De maat van de doekjes is even groot als die van BYPHASSE en AM Facette. Groot genoeg dus.

Helaas gaat het schoonmaken van mijn gezicht een beetje moeizaam. De doekjes zijn erg droog en stug. Een zachte reiniging is er dus niet bij. Het doet zelfs een beetje pijn bij mijn oogleden.  De vloeistof die in het doekje verwerkt zit, geeft mij gelukkig geen prikkend of irriterend gevoel. Er zit ook geen alcohol in. Het ligt puur aan de structuur en de vochtigheid van het doekje dat het reinigen niet prettig maakt. Als ik erg mijn best doe, krijg ik al mijn make-up er ongeveer af.

Dat waren ze dan! Ik hoef niet meer op zoek naar doekjes die goed en goedkoop zijn, want ik heb ze gevonden. De doekjes van BYPHASSE hebben wat mij betreft dik gewonnen. Mochten deze doekjes jou ook wat lijken, maar vind je de verpakking te groot omdat je ze makkelijk mee wilt kunnen nemen, dan zijn deze doekjes ook verkrijgbaar in een verpakking van 25 stuks. In verhouding ben je dan wel duurder uit, want deze worden voor dezelfde prijs verkocht als de variant die ik getest heb. De doekjes van Europrofit gaan er ook prima mee door, alleen zou ik deze minder snel kiezen door de sluiting. Wel is deze verpakking kleiner en daarom handzamer. Minder geslaagd vond ik de producten van Action. Als ik zou moeten kiezen, dan zou ik eerder die van ONYX meenemen. Het reinigen met deze doekjes was toch iets prettiger dan met die van AM Facette.

Meer lezen op Budgetstijl

Geen gerelateerde artikelen